ΜΠΑΡΑ ΜΕΝΟΥ

25 Ιουνίου 2011

ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ


Θαύμα στην Κάλυμνο με εικόνα της Παναγίας

05 Απριλίου 2011, 14:36

    Η Κυριακή Δ’ Νηστειών θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη της μικρής κοινωνίας της Καλύμνου. Ενα συγκλονιστικό γεγονός, που για πολλές ημέρες θα είναι θέμα συζήτησης, έκανε τους Καλύμνιους να σταυροκοπιούνται.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καλύμνου στην εικόνα της Παναγίας εμφανίστηκε η μορφή του Ιησού Χριστού με ακάνθινο στεφάνι, όπως έχει αποτυπωθεί και στη φωτογραφία (Alithia FM) που δημοσιεύουμε. Για θαύμα μίλησαν και συνεχίζουν να μιλούν πολλοί Καλύμνιοι εν μέσω Σαρακοστής. Από την ώρα που μαθεύτηκε το «σημάδι από τον Κύριο», όπως είπαν, πλήθος κόσμου συρρέει στην εκκλησία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος ενημερώθηκε αμέσως για το γεγονός και επισκέφθηκε τον ιερό ναό.


Ο κ. Παΐσιος ανέφερε ότι αυτά τα σημεία τα στέλνει ο Θεός για να μας συνετίσει και να επιστρέψουμε κοντά του. Στη συνέχεια τέλεσε Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή ιερέων του νησιού.


Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που λένε ότι όλοι θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί και να μη σπεύδουν να μιλούν για θαύμα πριν αποφανθούν οι ειδικοί που θα εξετάσουν από κοντά την εικόνα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην ίδια μητροπολιτική επαρχία συμβαίνει και το εξής θαυμαστό: στην Παναγία του Χάρου (η μοναδική εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά το Θείο Βρέφος) στους Λειψούς κάθε χρόνο τα κρίνα που βρίσκονται γύρω από αυτή ανθίζουν.

Συγκεκριμένα, στην εορτή του Ευαγγελισμού οι πιστοί πηγαίνουν κρίνα από τους αγρούς και τα τοποθετούν στην εικόνα της Παναγίας τα οποία ύστερα από 5 μήνες και ενώ αυτά έχουν ξεραθεί τελείως, την παραμονή της εορτής στα εννιάμερα από την Κοίμηση της Θεοτόκου ανθίζουν όλα. Πολλοί επιστήμονες έχουν πάρει κατά καιρούς δείγματα για να τα εξετάσουν στα εργαστήριά τους, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν κάποια εξήγηση.




Espressonews.gr

Τετάρτη, Απρίλιος 06, 2011


Προσωπική μου εμπειρία από το θαύμα


Επέστρεψα πριν λίγο από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλύμνου, όπου συντελείται ακόμα το σημείο της εμφάνισης του Χριστού στην εικόνα της Παναγίας του τέμπλου.

Καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία:


Κατ'αρχάς να ξεκαθαρίσω πώς είμαι άνθρωπος όχι άπιστος, αλλά δύσπιστος και η πρώτη μου αγωνία ήταν να μην εκτεθεί η Εκκλησία, ειδικά τις ημέρες πού ζούμε, κατά τις οποίες όλοι οι αμφισβητίες για αγαθούς ή πονηρούς σκοπούς νιώθουν επιτακτικά υποχρεωμένοι να αμφισβητήσουν κάτι πριν ακόμα το δούν. Σχεδόν βιάζονται να αποκρύψουν τα φανερά ή να αποδυναμώσουν τα γεγονότα και επ'ευκαιρία να λασπολογήσουν την Εκκλησία. Επίσης γνωρίζω την διαφορά μεταξύ αληθινής αγνής πίστης και θρησκευτικού παραληρήματος και σαν ποιμένας είμαι υποχρεωμένος να την τονίζω κάθε στιγμή, επ'αγαθώ της πίστης.


Δεύτερον : Στην πρώτη μου επαφή με την εικόνα εκ του σύνεγγυς διέκρινα μία λάμψη και μόνο στον αριστερό ώμο της Παναγίας και αυτή ακαθόριστη. Μεταφερόμενος στην θέση του παγκαρίου και από απόσταση οπτικής γωνίας ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑΖΑΡΗΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ολοκάθαρα σαν να ήταν περιγραμμένη και ζωγραφισμένη με καστανή μελάνη.ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ!


Τρίτον: Η μικρή εικόνα της Παναγίας πού βρίσκεται στο τέμπλο αμέσως κάτω από την μεγάλη εικόνα της Παναγίας του θαύματος, ΑΝΕΔΙΔΕ ΟΣΜΗ ΜΥΡΟΥ. Η μικρή αυτή εικόνα είναι ελαιογραφημένη και δεν επιδέχεται κολώνιας ή αλλου αρώματος. Την ίδια οσμή αισθάνθηκα στην λάρνακα του λειψάνου του αγίου Σάββα και σε εντοιχισμένο και εσφραγισμένο με τσιμέντο και μάρμαρο "κουτί"-λειψανοθήκη στο τέμπλο της αγίας Άννης Καλύμνου. Ανεδίδετο οσμή και μάλιστα ενώ ήταν σφραγισμένη με τα μονωτικά υλικά. Για μένα είναι ξεκάθαρη η πηγή της προέλευσης.


Τέταρτον: Μου έδειξαν φωτογραφική λήψη της Εικόνας του Θαύματος από χτεσινή λήψη και η εικόνα του Χριστού μεταφέρθηκε στον δεξί ώμο της Παναγίας, ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΕΝΟ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ.Αυτό αποδεικνύει ως αληθή την εμπειρία πολλών πώς η εντυπωμένη εικόνα "αλλάζει σημεία" πάνω στην εικόνα συνεχώς και πώς αποκλείεται οποιαδήποτε καπηλεία ή προζωγραφισμένη εικόνα κάτω από το στρώμα της πρωτότυπης εικόνας. Παραθέτω την εικόνα και ζητώ συγγνώμη από τον λήπτη διότι μέσα στην ταραχή και τον συγκλονισμό μου, μου διέφυγε η πηγή προέλευσης. Πάντως είναι κάτι το διαδεμένο ήδη και όχι κρυφό και αποκλειστικό θα λέγαμε.




Πέμπτον: Για μένα όπως προέγραψα, το θαύμα είναι συνυφασμένο με την ζωή του χριστιανού. Δεν είναι κάτι πού μου έκανε εντύπωση ως κάτι έκτακτο, διότι για τον Θεό όλα είναι δυνατά. Η ταπεινή μου γνώμη είναι πώς όντες προσκολλημένοι στην ύλη και τις βιοτικές μέριμνες προσπερνούμε τα καθημερινά θαύματα και γι'αυτό ο Θεός μας στέλνει κάτι έκτακτο για το οποίο είναι Βέβαιος πώς θα ταρακουνηθούμε. Λέω... δεν γνωρίζω. Επίσης, θα προέτρεπα τους τρομοκρατημένους να νιώσουν πνευματική χαρά και ασφάλεια διότι ο Ζων Θεός είναι πάντα ανάμεσα μας δηλοποιεί την παρουσία Του και μας καλεί κοντά Του. Από μέρους μας συνιστάμε ταπεινά μετάνοια και μεταστροφή για να είναι η χαρά μας πεπληρωμένη. Ας δεηθούμε να μην είναι σημείο προάγγελος κακών εξ αμαρτιών μας και οδύνης, ας το πούμε έτσι ανθρωπομορφικά, του Θεού, αλλά σημείο ελπίδας και στήριξης μόνον. Ο Κύριος γνωρίζει.


Έκτον: Παραθέτω τα παραπάνω απλά, τηλεγραφικά και σταράτα, γιατί δεν έχω την πρόθεση να διεγείρω απλά το θρησκευτικό συναίσθημα κανενός ή να εξαπατήσω, αλλά μόνο να καταθέσω ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΜΒΑΝ για το οποίο ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΕΟΝ ΝΟΗΜΟΝΩΝ ΠΙΣΤΩΝ Ή ΚΑΙ ΔΥΣΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, δίχως προκαταλήψεις ως επί το πλείστον.Είναι κάτι το γενόμενο,τοζωντανό, το δεδομένο. Δεν χρειάζεται πανικός, παρά κατάνυξη και επιστροφή στην εκκλησιαστική ζωή. Εμείς ομολογούμε κατά τον ευαγγελιστή Ιωάννη ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ, ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΨΗΛΑΦΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ Ο ΚΎΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.


Θα σας ενημερώνω....






Τὴν ἄχραντον Εἰκόνα σου προσκυνοῦμεν Ἀγαθέ, αἰτούμενοι συγχώρησιν τῶν πταισμάτων ἡμῶν, Χριστὲ ὁ Θεός· βουλήσει γὰρ ηὐδόκησας σαρκὶ ἀνελθεῖν ἐν τῷ Σταυρῷ, ἵνα ῥύσῃ οὓς ἔπλασας ἐκ τῆς δουλείας τοῦ ἐχθροῦ· ὅθεν εὐχαρίστως βοῶμέν σοι· Χαρᾶς ἐπλήρωσας τὰ πάντα, ὁ Σωτὴρ ἡμῶν, παραγενόμενος εἰς τὸ σῶσαι τὸν Κόσμον.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου